Eredetileg egy ízgazdag szuper köretet akartam készíteni, de annyira zseniális lett, hogy szinte csak ezt ettük, így lett belőle egytálétel.
Juhtúrós spenótos burgonya
Eredetileg egy ízgazdag szuper köretet akartam készíteni, de annyira zseniális lett, hogy szinte csak ezt ettük, így lett belőle egytálétel.
Juhtúrós spenótos burgonya
Amikor nincs kedved sütögetni, de azért egy kis édesség nagyon jól jönne. Ez a recept könnyen elkészíthető, minden hozzávaló lehet bármikor otthon, és ami a legfontosabb, nem kell sütni. A fantasztikus íz már csak a ráadás.
Nyári desszert sütés nélkül
Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk.
Csirkés-rizottó
Az Ausztráliában élő Siew Hengnél 2017-ben mellrákot diagnosztizáltak. A kreatív hölgy a betegsége idején kezdett el zselétortákkal foglalkozni. A süteményeket először ápolói és orvosai kapták ajándékba. Ahogy készültek a torták, egyik a másik után egyre csodálatosabb műalkotások kerültek ki a kezéből. A hölgy szerencsésen meggyógyult, és ma már saját boltjában árulja varázslatos süteményeit.
Színpompás hústekercs finom sajtos omlettel és egyéb finomságokkal töltve. Egy látványosan szép fogás akár az ünnepi asztalra is.
Színes karajtekercs
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
9 tojás
1 kis pohár joghurt
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg aromás félkemény sajt
csemege uborka
füstölt sonka
só
bors
fokhagyma
kevés zsiradék
Elkészítés:
A karajt csigavonalban felvágom és kiterítem. Körülbelül egy tepsi méretű téglalap lesz. Megsózom, megborsozom és zúzott fokhagymával megkenem.
Füstölt sonkát kisujjnyi darabokra vágom, és kevés zsiradékon átpirítom. A csemegeuborkát hosszában négyfelé vágom.
A tojásokat sóval habosra verek. A joghurtban csomómentesre elkeverem a lisztet és a sütőport, majd belekeverem a tojásba. A sajtot lereszelem és a masszába forgatom.
A sonkasütés után visszamaradt zsiradékot, elkenem egy tepsiben (kb. akkora legyen, mint az előkészített hús.) és ráöntöm a tojásos masszát. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt omlettet sütök belőle. Akkor jó, ha kicsit barnul a teteje és nem folyékony a belseje.
A tepsiből a húsra borítom az elkészült omlettet. Megrakom a tetejét sonkával és a hosszú oldalára merőlegesen csemegeuborkával. Ezután szorosan feltekerem. Ha szükséges, hústűvel rögzíthetjük.
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal, belefektetem a tekercset, lefedem. 180 fokra melegített sütőben 45 percig párolom, majd a fedést levéve 15 percig pirítom, közben locsolgatom a tetejét a pecsenyelével.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.