Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Snidlinges juhtúrómártás

A frissen sült parázskrumpli önmagában is egy isteni étel, annyira jó, hogy még hús sem kell mellé. De ezt még lehet fokozni: egy markáns, fűszeres mártással csodát lehet tenni. A juhtúró markáns ízét tompítja a tejszín, és a snidling egy kis zöld frissességet visz bele. És még elkészíteni is gyors és egyszerű.

Snidlinges juhtúrómártás

Tovább


Ementális kifli-felfújt

Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-sajtot változatát mutatom meg.recept melegétel főtt étel felfújt tojás sajt kifli ementáli

Ementális kifli-felfújt

Hozzávalók:
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
15-20 dkg ementáli sajt

bors
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a sajtot felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg sajtkockákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főtt étel felfújt tojás sajt kifli ementáli

Tovább


Krémsajtos-marhahúsos lepény

Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Marhahúsos lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só

10-15 dkg friss krémsajt

2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék

bors
15-20 dkg félkemény sajt


Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.

Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

 recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a  közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Tovább


Csípős dinsztelt savanyított káposzta

Egy újabb recept, amit a véletlen szült. Savanyú káposztát akartam venni az üzletben. Megnéztem a polcot, ott álltak műanyag vödrökben. Felkaptam az egyiket és beraktam a kocsiba.

Csak itthon vettem észre hogy nem savanyú káposzta volt, hanem csípős savanyú káposztata-saláta. Valószínűleg egy "kedves vásárló" menet közben meggondolta magát, és kirakta a kocsijából, de nem a helyére vissza.

Hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele. Eredeti tervem szerint dinsztelt savanyú káposztát terveztem. Megkóstoltam a salátát. Savanyított káposztából készült. kellemesen csípős és édes. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, ha így alakult, ezt dinsztelem meg. Nem bántam meg a döntésemet, a végeredmény isteni lett: Egy édes-savanykás-csípős ízdömping.

recept főétel köret melegétel káposzta dinsztelt savanyú csípős

Csípős dinsztelt savanyított káposzta

Tovább


Gorgonzolás Chicche

A Gnocchi mint étel egy igen ősi forma, amelyek kicsiny és gömbölyded formájúak, általában gabonalisztet, burgonyát, száraz kenyeret, gumós és más zöldségeket tartalmaznak. Olaszországban a Gnocchi di patate, azaz a krumplis gnocchi a legismertebb. Egy nagyon kedvelt fogássá vált 1880-tól amikor megjelent az európai piacokon az Amerikában termett burgonya. Miután felfutott a helyi termesztés, egy mindenki számára elérhető ízletes étellé vált.

A nagyobb méretű gnocchi kisebb testvére a chicche (ejtsd kikke). Apró golyócskák, körülbelül csicseriborsó méretűek. Nagy testvéréhez hasonlóan használható. Most egy isteni pikáns verzióját mutatom meg. Gyors egyszerű recept.

A gorgonzola nagy kedvencem: a kékpenészes és a camembert jellegű sajtok legjobb tulajdonságait egyesíti. Egy tökéletes ízkavalkád, amelyből fantasztikus mártást lehet készíteni.

recept főétel tészta melegétel chicche gnocci gorgonzola

Gorgonzolás Chicche

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.