Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Téli körte

Furcsán nézegetik a boltban, pedig isteni finom.cikk gyümölcs körte téli

Tovább


Gyümölcsös túrótorta

A sokféle gyümölcsös túrótorta közül ez a recept lett nálunk a legnépszerűbb. A hagyományos piskótával szemben ennek tésztája lágy, kellemesen nedves, később sem szárad ki.. A túrótöltelék íze mennyei, és mivel a piskóta ebből nyeri ki a nedvességét, szinte önmagának állítja be a tökéletes állagot.

Bár botor módon azt írtam, a tésztája nem szárad ki, sajnos ezt még nem volt módunk tesztelni. Olyan még nem volt, hogy akár másnapra is maradt volna belőle. recept sütemény torta gyümölcs túró

Gyümölcsös túrótorta

Tovább


Nektarinos-szőlős birsalmaleves

Nagyon szeretem a birsalma levet. Minden ősszel mi készítjük, olyan sűrű, mint a paradicsomlé, üvegekben évekig eláll. Az egyik kedvencem egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves, amibe idénygyümölcsök kerülnek.

Nektarinos-szőlős birsalmalevesrecept főétel hidegétel leves főzés nélkül gyümölcs bírsalma

Tovább


Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Hidegen készült dupla almaleves

Kánikula, csak minél messzebb a tűzhelytől. Abszolút elsőbbséget kapnak a főzés nélkül készült ételek. Ezt a levest is hűtött alapanyagokból, főzés nélkül össze lehet dobni. A különlegessége, hogy a görög gyümölcsleveshez hasonlóan, de duplán használjuk fel hozzá az almát.

Hidegen készült dupla almaleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.