Furcsán nézegetik a boltban, pedig isteni finom.
Gyümölcsös túrótorta
A sokféle gyümölcsös túrótorta közül ez a recept lett nálunk a legnépszerűbb. A hagyományos piskótával szemben ennek tésztája lágy, kellemesen nedves, később sem szárad ki.. A túrótöltelék íze mennyei, és mivel a piskóta ebből nyeri ki a nedvességét, szinte önmagának állítja be a tökéletes állagot.
Bár botor módon azt írtam, a tésztája nem szárad ki, sajnos ezt még nem volt módunk tesztelni. Olyan még nem volt, hogy akár másnapra is maradt volna belőle.
Gyümölcsös túrótorta
Nektarinos-szőlős birsalmaleves
Nagyon szeretem a birsalma levet. Minden ősszel mi készítjük, olyan sűrű, mint a paradicsomlé, üvegekben évekig eláll. Az egyik kedvencem egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves, amibe idénygyümölcsök kerülnek.
Nektarinos-szőlős birsalmaleves
Vörösborban párolt fűszeres körte
Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet.
Vörösborban párolt fűszeres körte
Hidegen készült dupla almaleves
Kánikula, csak minél messzebb a tűzhelytől. Abszolút elsőbbséget kapnak a főzés nélkül készült ételek. Ezt a levest is hűtött alapanyagokból, főzés nélkül össze lehet dobni. A különlegessége, hogy a görög gyümölcsleveshez hasonlóan, de duplán használjuk fel hozzá az almát.
Hidegen készült dupla almaleves