Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Joghurtos birsalmaszósz

 Sült csirke készült tegnap, és gondoltam csinálok hozzá egy finom mártást. Valami édesre vágytam, így jött az ötlet.

Joghurtos birsalmaszósz

Hozzávalók:

3db szép nagy birsalma
1 doboz joghurt
méz
fahéj

Meghámozom, kimagozom, és felkockázom a birsalmát, majd kevés vízbe felteszem főni. Amikor megpuhul, a vizet leöntöm róla, és merülő mixerrel krémesítem. Elkeverem benne a joghurtot. Ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítem, ki édesebben, ki fanyarabban szereti. Fahéjjal fűszerezem.

 Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Trambulin-híd a folyó felett

Napi videó:   Lehet ezt igazán nagyban is csinálni - Freerunner machine

Napi fotó:  Van, aki jó helyre parkolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hablepénybe takart gombapörkölt

Gompapörköltet főztünk a párommal, de most nem akartam simán tésztával vagy nokedlivel enni. Az jutott az eszembe, hogy töltsük bele a pörköltet egy vastag és puha lepénybe. A kísérlet meglehetősen jól sikerült. Jöjjön a lepény receptje:

Hablepény

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral, és a csipetnyi sóval. Felolvasztom a vajat, és a langyos tejjel együtt a keverékbe öntöm, majd beleütöm a tojást is. Vigyázz, a forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojással, mert megsütheti. Csomómentesre keverem a tésztát, és tíz percet pihentetem. 

Felhevítem a serpenyőt és palacsintához hasonlóan megsütöm. Mivel sűrűbb a tészta , a palacsintánál vastagabban terül el a tészta. A sütőpor hatására még vastagabb lesz.

Ha szép világosbarnára sült, egy tányérra teszem, a felére pakolom a tölteléket, és ráhajtom a másik felét. Megszórom reszelt sajttal.

 

Nagyot tud dobni az ízén és a tálaláson, ha pár percre betoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezt láttad már?

Mai blog:   Kígyók a ládában

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani

Tovább


Szülinapi torta Dexter rajongóknak

A torta ízlésességén lehet vitatkozni, de műfajában kétségtelenül elismerésre méltó az eredmény és a befektetett munka. De az biztos, hogy a szülinapos nagyon fog örülni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ezek aztán tudnak egyensúlyozni

Napi videó:   Akik komolyan veszik a paintballt

Napi fotó:  Jó a kilátás

(via wot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kolbászból fasírt

Egy nagyobb adag sütőkolbászt fettem nemrégiben a hentesemnél, amit több résre bontva lefagyasztottam. Hétvégén elővettük az egyik csomagot, de nem volt kedvem egyszerűen sült kolbászt enni, ezért játszadoztam egy kicsit.

 Kolbászból fasírt

Hozzávalók:

1kg sütőkolbász

2db zsömle

1 közepes hagyma

4db tojás

bacon

 

Elkészítés:

A tojásból keménytojást főztem, a kolbászt kibontottam a bőréből, és egy tálba tettem. Apróra vágtam a hagymát, tejbe áztattam a zsemlét, és alaposan összegyúrtam a kolbászhússal.

Kikentem zsírral egy cseréptálat, a hús feléből egy téglalapot formáltam.

Ráfektettem a tojásokat.

Ráborítottam a maradék húst, megformáztam, beborítottam baconnal.

200 celsius fokon egy órán át sütöttem.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A legnagyobb virág

Napi videó:   Vetkőztető alkalmazás iPhone-ra

Napi fotó:  Luke Skywalker posztolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.