Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Füstölt sajtos cukkini-labdák

Sorban szedem pici kertemben a cukkíniket, padlizsánokat. A sok húsos recept után most egy húsmentes receptet próbáltam ki. Körettel főételnek is jó, feltét lehet főzeléken, de egy jó mártogatóssal könnyű falatozásra is kitűnő.

Füstölt sajtos cukkini-labdák

Tovább


Gladiátor-lepény

A lényeg, hogy a lepényben rejtőző kenyérkockák íz- és aroma-mágnesként működjenek.

Mi magyarok egyelőre még nem tudunk kiszabadulni a rántotta/tükörtojás/lágy tojás háromszögből, pedig a tojás óriási lehetőségeket ad mind lepény, mind omlett formájában. Az alapanyagok a variációk elképesztő lehetőségeit biztosítják. Szinte bármit felhasználhatunk ahhoz, hogy gazdagítsuk az ízeket, akár még a kenyér is belekerülhet.

Ez a recept akkor jutott az eszembe, amikor épp végeztem a levesbetétnek szánt kenyérkockák pirításával. A serpenyőben rázogatott kockák látványa megmozgatta a fantáziámat, és a hűtőben körülnézve pillanatok alatt összeállt a recept.

Gladiátor-lepény

Tovább


Krumpligombóc erdélyi füstölt juhsajtmártással

Nemrégiben táboroztunk, és a társaságnak csömöri gombóclevest főztünk. A társaság egyik tagja azonban vegetáriánus volt, akinek a húsos raguleves nem volt jó. Ha már amúgy is készen voltak a krumpligombócok, ehhez rögtönöztem egy mártást a hűtőben talált, nyaralásból hozott, erdélyi juhsajt maradékából.

Krumpligombóc erdélyi füstölt juhsajtmártással

Tovább


Füstölt lazac ízű vodka

Az alaszkaiak híresek arról, hogy bármilyen ételbe képesek halat tenni. De a vodkába??? A füstölt lazac vodka  egy prémium kategóriás alkohol. Olyan olvadékvízből készül, amelyet a Vilmos herceg gleccser jegéből nyernek ki. Ízét átitatja a pikáns füstölt lazac. A gyártói szerint tökéletes bloody marybe, martinihez, és zamatos tejszín mártásokba. Hát, ízlések és pofonok, én nem fogok sorban állni érte.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Nem katasztrófa, csak egy trükk

Napi videó:   A papagáj futása

Napi fotó:  Talán így meglátod a problémát

(via mademan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.