Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Levest pálcikával

Régi vicc, hogy biztos fogyókúrás módszer levest enni pálcikával. Julian Lechner komolyan vette a poént és megtervezte a levesevő pálcikát. A trükk, hogy a pálcika üreges. A szilárd falatokat pálcikával kiemeljük, a lét pedig a csővel kiszívjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Elhagyott western világ

Napi videó:   Futás a város felett

Napi fotó:  Foglalkozási ártalom

(via julian-lechner)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húscafat-leves

Vettem, feldolgoztam, vétek kidobni a maradékot.

Hétvégén nagyobb társaságot láttam vendégül, csevapcsicsát , pleskovicát, és hamburgert sütöttem roston. Nagyobb mennyiségű marhahúst vásároltam, és egyszerre dolgoztam fel az egészet. Megtisztítottam, levágtam a hártyás részeket, kivágtam az inakat, és daráláshoz felkockáztam a húst. A leeső hulladék nagy, húscafrangokkal borított halmot alkotott. Morogtam magamban, hogy ennyi húsból már leveset lehet főzni. Ekkor villant be az ötlet.

Tovább


Négyhúsos bableves bográcsban

Tegnap egy nagyobb társasággal, a fiam osztálytársaival, és azok családjával tartottunk egy batyus mulatságot a természetben. Mi úgy döntöttünk, hogy egy nagy bogrács bablevessel járulunk hozzá az össznépi hedonizáláshoz. Kicsit megvariáltuk a szokásos levest, hogy izgalmasabb legyen. Így született meg a

Négyhúsos bableves bográcsban

Tovább


Bácskai húsleves

Egy igazi belevaló leves, már-már egytálétel: gazdag a hústól, sűrű, hogy megáll benne a kanál, és savanykás, hogy jól essen a gyomornak. Vettem az ünnepekre 8db csontos csirkemellet. Úgy csontoztam ki, hogy a csontokon kicsit vastagabban maradjon hús, mert levest terveztem belőle. Az eredeti receptet a HVG honlapján olvastam, de egy kicsit változtattam rajta az ízlésem szerint.

Bácskai húsleves

Hozzávalók:
8 csirkemellcsont kissé húsosra hagyva (vagy egy fél csirke),
répa,
fehérrépa,
zeller kockára vágva,
1 kisebb bögre rizs,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
2-3 babérlevél,
só,

Habaráshoz:
1 kispohár tejfel,
1 tojás,

Tálaláshoz:
tárkonyecet,
apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
Feltettem a csirkét vízbe főni, és forrás után a habját leszedtem. Beleraktam a fűszereket, és a zöldségeket. Amikor a csontos hús megfőtt, kiszedtem a levesből és félretettem. A levesbe öntöttem a megmosott rizst, majd amikor majdnem megfőtt, belekevertem a habarást – egy felvert tojást, elkevertem egy pohár tejföllel, kis vízzel. A levesbe visszatettem a csontokról leszedett húst. Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam és egy kis tárkonyos ecettel megvadítottam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kétszínű folyó

Napi videó:   Repülőgép-szerencsétlenségek

Napi fotó:  Steampunk billentyűzet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.