Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Ilyen melegben az ember kedve a tűzhely mellett álldogálni matematikailag erősen a nullához közelít. Ilyenkor értékelődnek fel azok a levesek, amelyeket nem kell főzni. Ráadásul ezek jégbe hűtve fogyaszthatók, ami különösen kedves ebben a kánikulában.

A mai receptem minden hozzávalója a hűtőben van, öt perc alatt elkészíthető, azonnal, hidegen fogyasztható.

Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Tovább


Epres görög-gyümölcsleves

Használjuk ki az utolsó epres napokat.

A görög gyümölcsleves (bár a gasztrosznobok utálják, mert se nem autentikus recept, se nem Görögországból jött, egy Görög nevű szakács készítette) az egyik nyári kedvencem. Szó szerint percek alatt, hidegen, főzés nélkül össze lehet dobni. Az ember beesik a forróságból a lakásba, és ha volt annyi esze, hogy minden hozzávalót a hűtőben tartott, öt perc múlva már kanalazhatja is. Az "eredeti" receptek számát meg sem lehet becsülni. A lényeg a hideg leves, és az idénygyümölcs. Én leggyakrabban e recept szerint készítem el, most eper került bele.

Epres görög-gyümölcsleves

Tovább


Savanyú csontos-krémleves

Nem kell megijedni, nem egy ipari "csodával" fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

Tovább


Csirkehúskrém-leves

Az ősz és a tél a sűrű, testet és lelket melengető krémlevesek időszaka. Általában ez valamilyen zöldség szokott lenni, pedig készülhet ez húsos alapon is. Mindig egész csirkemelleket vásárolok, kicsontozva rakom el, a húsos csontok a fagyasztóba kerülnek leves alapnak. Most is ez a csirkecsont volt a kiindulási alap.

 

Csirkehúskrém-leves

Hozzávalók:
2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,
1 nagy répa,
8-10 kelbimbó,
1 fej hagyma,
húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,
só,
bors,
tárkony,
2-3 dl tejszín,
liszt,
zsiradék

Elkészítés:
Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, belerakjuk a kockára vágott répát a megtisztított kelbimbót. Puhára főzzük. Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézimixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk tejszínnel. kenyércsips-el tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: 12+1 tematikus házimozi

Macskaőrség: Rejtélyes zöld macska

Napi videó: Az igazi csillagos ég

Toochee-fotó: Ha kimegy, bajban leszünk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Amikor a levesbetét eszi a levest

Furcsa, ha rák eszi maga körül a levest.

Természetesen nem egy ráklevesről van szó, ezt a kis ízeltlábút házi kedvencként tartják, és szereti kienni a levesből a tésztát.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Európa legszebb temetője

Napi videó:  A sokkoló hatása

Napi fotó: Bekeményítettek

Macskaőrség: Zenére elalvó macska

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.