Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrós kalácslepény

Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.

Túrós kalácslepényrecept főétel tészta melegétel lepény túrós édes

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Csabai kenyérlepény

Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend.

Csabai kenyérlepényrecept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

Tovább


Füstölt sajtos guba

A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Tovább


Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.