Imádom a sajtot, imádom a pogácsát, ezek után nem csoda, hogy nagy rajongója vagyok a sajtos pogácsának. Ha már így van, miért ne tobzódhatnék a sajtokban. Ne egyféle sajt legyen benne, hanem rögtön három.
Ennek ellenére ez is egy gyors, egyszerű pogácsa, Kicsit tovább gondoltam múltkori ötletemet, hogy tejföl vagy joghurt helyett a pogácsa zsíros krémességét krémsajt adja.
Tripla sajtos pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej
1 tojás
trapista sajt
parmezán sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és vastagon megszórom a reszelt sajttal. Majd mintha megsóznám, megszórom a reszelt parmezánnal is. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Áradáskor is vidáman
Macskaőrség: Egy macska, két kutya
Napi videó: Hallottad már a rinocérosz bébi sírását?
Napi fotó: Ilyen hosszú sörényem lesz