Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres-sajtos kehely

Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .

Epres sajtos kehely

Tovább


Töltsünk epret

Itt a tavasz, nagy tömegben megjelent a külföldi, és már néhol a fóliás magyar eper is. Legnagyobb meglepetésemre ezeknek az epreknek már ízük is van. Évekig csak arra ment a nemesítés, hogy nagy és szép legyen, de az íze elveszett valahol útközben. Viszont a most kapható eprek, nagyok, szépek, és finomak is.

Így húsvét előtt el is játszadozhatunk ezzel a finom gyümölccsel. Például megtölthetjük. Hogy miért előnyös megtölteni. Először is jól mutat, másrészt finom ízkombinációkat hozhatunk ki, harmadszor pedig a készítés közben nyugodtan megehetjük a kivájt részeket.

Tölthetjük például tejszínnel:

Csokoládéval

Tovább


Tudod, hogy nem epret eszel?

Végre itt az eperszezon, a tavasz egyik legjobban várt időszaka. Az egyik legfinomabb gyümölcs, édes, lédús, zamatos, gondolatára is összefut a nyál a szánkban. De amit a boltban, vagy a piacon megveszel, az nem eper.

Tovább


Epres-túrós rakott kalács

A szikkadt kalácsot vétek kidobni, különböző sült és rakott édességekhez tökéletes tészta még. Megmaradt a húsvéti nagy, fonott kalácsból egy harmincdekás darab. az egyik legegyszerűbb és kedvenc receptemet vettem elő, amelyen szokás szerint egy kicsit variáltam.

Tovább

123
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.