Itt a tavasz, nagy tömegben megjelent a külföldi, és már néhol a fóliás magyar eper is. Legnagyobb meglepetésemre ezeknek az epreknek már ízük is van. Évekig csak arra ment a nemesítés, hogy nagy és szép legyen, de az íze elveszett valahol útközben. Viszont a most kapható eprek, nagyok, szépek, és finomak is.
Így húsvét előtt el is játszadozhatunk ezzel a finom gyümölccsel. Például megtölthetjük. Hogy miért előnyös megtölteni. Először is jól mutat, másrészt finom ízkombinációkat hozhatunk ki, harmadszor pedig a készítés közben nyugodtan megehetjük a kivájt részeket.
Tölthetjük például tejszínnel:
Csokoládéval
Vaníliakrémmel
És a krémet szórással is díszíthetjük.
Hogy az epret megállíthassuk a csúcsán, két trükköt vethetünk be.
Az egyszerűbb, hogy levágjuk a csücskét:
Az elegánsabb (és finomabb), hogy csokimártással építünk neki talpat.
A töltéshez ki kell vágnunk a belsejét. Ehhez az első lépés, hogy le kell vágnunk a kupakját.
Kivájhatjuk egyszerűen késsel:
De praktikusabb egy karalábévájó:
De erre a célra is alkalmas ez a kis kütyü, amely eredetileg az eper csumájának eltávolítására szolgál.
A többi a fantáziánkra van bízva.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Te látod a hópárducot?