Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres görög-gyümölcsleves

Használjuk ki az utolsó epres napokat.

A görög gyümölcsleves (bár a gasztrosznobok utálják, mert se nem autentikus recept, se nem Görögországból jött, egy Görög nevű szakács készítette) az egyik nyári kedvencem. Szó szerint percek alatt, hidegen, főzés nélkül össze lehet dobni. Az ember beesik a forróságból a lakásba, és ha volt annyi esze, hogy minden hozzávalót a hűtőben tartott, öt perc múlva már kanalazhatja is. Az "eredeti" receptek számát meg sem lehet becsülni. A lényeg a hideg leves, és az idénygyümölcs. Én leggyakrabban e recept szerint készítem el, most eper került bele.

Epres görög-gyümölcsleves

Tovább


Epres túrógombóc

A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.

Tovább


Hétvégi dizájn: Eper csumázó és szeletelő

Ha már unod kézzel csinálni.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Bűnös kutyák 

Macskaőrség:  Most ide bezárlak

Napi videó:   Mobil lézer-billentyűzettel

Napi fotó:  Egy szál virág  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Epres esküvői torták

A torta nem csak ízében lehet epres, hanem díszítésében is. Az esküvői torták külön fejezetet érdemelnek a cukrászatban, hiszen itt a díszítés szinte fontosabb, mint a torta íze. Ezeknek az esküvői tortáknak a díszítésére használtak epret, és egészen különleges módon használták fel a gyümölcsöt.

Tovább


Pókember-eper

Hozzávalók: eper, pálcika, fehér és fekete csokoládé. Nos, és némi kézügyesség.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Néhány durva röntgenfelvétel

Napi videó:   Rakodni tudni kell

Napi fotó:  Látod a gyíkot?

Macskaőrség:   Tigris-teszt

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.