Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cheddar gombóc

Rajongok az olyan levesbetétekért, ami nem egyszerűen tészta, hanem valamilyen plusz ízzel gazdagítja a levest. Különösen a krémlevesekben tud érvényesülni igazán. Ez a cheddar sajtos gombóc pillanatok alatt elkészíthető, és tökéletesen alkalmas arra, hogy a megmaradt, megszáradt, de pont ezért igazán aromás sajtot felhasználjuk.

Recept levesbetét melegétel gombóc sajt cheddar

Cheddar gombóc

Tovább


Baconba csomagolt töltött cukkini

Minden évben két cukkini palántát ültetünk a kertbe. Annyi terem rajta, hogy augusztustól nem győzzük enni, állandóan van 2-3 darab a kamrában. Egy is elég lenne, de nem kockáztatunk, mert ha az elpusztul, cukkini nélkül maradunk. Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.

Baconba csomagolt töltött cukkinirecept főétel melegétel húsétel cukkini töltött bacon gombóc

Tovább


Gombás-paprikás tokány

Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

Tovább


Baconbe csavart kukorica

Az egyszerűség gyönyörűsége

Kis hazánkban leragadtunk a kukorica főzésénél, pedig ezt a csöves gyönyörűséget bizony sütni is lehet. Egyetlen egyszerű trükkel egy kitűnő köretet kínálhatunk a hús mellé, de önmagában is kiváló.

recept főétel melegétel sült bacon

Baconbe csavart kukorica

Tovább


Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundában 

Ezt a receptet a klasszikus mexikói ételek ihlették. A bundázott csirkénél magyarabb ételt nem sokat ismer a magyar, pedig néhány egyszerű módszerrel valami különlegeset lehet belőle készíteni. Most először is a bunda alatt a hús erősen fűszerezett lesz. Valójában nem panírozzuk, elhagyjuk a lisztet és a tojást. Végül nem is fogjuk olajban megsütni, ezért sokkal egészségesebb ételt tehetünk az asztalra.

Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundábanrecept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.