Nyár van. Kánikula. Dög meleg. Kinek van kedve ilyenkor a tűzhely mellett álldogálni? Ilyenkor kellenek az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek. Könnyű mexikói jelleg, egyszerű, de finom íz, gyorsaság, egyszerűség.
Babos-rizses sertéscomb
Nyár van. Kánikula. Dög meleg. Kinek van kedve ilyenkor a tűzhely mellett álldogálni? Ilyenkor kellenek az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptek. Könnyű mexikói jelleg, egyszerű, de finom íz, gyorsaság, egyszerűség.
Babos-rizses sertéscomb
Cheddar, mozzarella és rengeteg fokhagyma.
Nagy rajongója vagyok a bundás kenyérnek, de valljuk, egy kor felett már elég nehéz étel estére. A felszívott olaj megterheli a gyomrot. Ezért kísérletezem újabban a rakott kenyérrel, amely kiváló alternatívákat kínál. Ebben a receptben is a tojás másodlagos, a finom sajtok dominálnak. A lényeg, hogy ne sajnáljunk semmit belőle.
Soksajtos rakott kenyér
Az egyszerűség varázsa.
Mostanság sokkal elfoglaltabb vagyok, ezért előny élveznek nálam azok az ételek, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni. Egy időhiányos napon támadt ez az ötletem is, a cél továbbra is az egyszerűség volt, de nem mondtam le a finom íztől sem.
Serpenyős krumplis csirke
Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is.
Zöldséges-csirkés újkrumpli
Végre itt az újkrumpli, a nyár közeledésének első biztos jele. A legjobb alapanyag egy jóféle tepsis egytálételhez. Egy kis csirkehús, egy kis zöldhagyma, egy kis fűszer, és pillanatok alatt elkészül az isteni vacsora.
Tavaszi tepsis csirkemell