Új finomság tűnt fel a piacon.
Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundában
Ezt a receptet a klasszikus mexikói ételek ihlették. A bundázott csirkénél magyarabb ételt nem sokat ismer a magyar, pedig néhány egyszerű módszerrel valami különlegeset lehet belőle készíteni. Most először is a bunda alatt a hús erősen fűszerezett lesz. Valójában nem panírozzuk, elhagyjuk a lisztet és a tojást. Végül nem is fogjuk olajban megsütni, ezért sokkal egészségesebb ételt tehetünk az asztalra.
Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundában
Mustáros-csirkés parázsburgonya
Imádom a parázsburgonyát. Ez az apró újkrumpli, amit csak megmosni kell, és egy kicsit átdörgölni, és már használható is. Egy darab egy falat, és olyan jól mutatnak a tányéron az apró golyók. Tökéletesen alkalmas arra, hogy egytálételeket készítsünk belőle. Egy könnyen elkészíthető, ízletes recept.
Mustáros-csirkés parázsburgonya
Magyaros májjal töltött karaj
A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.
Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite