Szeptemberben a kínai Nanning városában tartották meg a hagyományos élelmiszer fesztivált. Az egyik látványos grillfogás, amelyből egy adag több mint tízezer forintba került.
Szeptemberben a kínai Nanning városában tartották meg a hagyományos élelmiszer fesztivált. Az egyik látványos grillfogás, amelyből egy adag több mint tízezer forintba került.
Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. Egy elfelejtett finomság újra felfedezése.
A Mángoldot a Földközi-tenger környékén már az i. e. V-IV. században ismerték, évszázadokig népszerű alapanyag volt mégis mára Európában szinte ismeretlen növényről van szó. Valószínű, hogy előbb lett kultúrnövénnyé, mint a takarmányrépa és előkelő rokona, a cukorrépa. Nyugat-Európában és az USA-ban a farmerek és a kertek művelői egyaránt termelik, és sokra értékelik. Nálunk egyelőre még alig ismerik, pedig rendkívül egyszerű termelése és sokoldalú felhasználása alkalmassá tenné arra, hogy sok kiskertben jelen legyen.
A dzsemfixálók ellen hangoztatott legfőbb érv, hogy az mesterséges, műanyag, vegyszer. Ilyenkor csak egyet tudok ajánlani: olvasd el az összetevők listáját és nézd meg, mi is az.
Végre itt az eperszezon, a tavasz egyik legjobban várt időszaka. Az egyik legfinomabb gyümölcs, édes, lédús, zamatos, gondolatára is összefut a nyál a szánkban. De amit a boltban, vagy a piacon megveszel, az nem eper.
Egész csirkemell vagy filé? Mit vesztünk és mit nyerünk a választáson? A hentesnél dilemma, hogy melyiket válasszuk. Az egész csirkemell olcsóbb, de dolgozni kell vele, és hulladék is van. A filé, sokkal kényelmesebb, de drágább is. Amiért én mégis az egész csirkemell vásárlását javaslom, az két további előny, amelyről megfeledkezünk. Ugyanis a látszólagos hulladék felhasználható.