Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Halálvágy kávé

Halálvágy. Erős név egy kávénak. De csak azért, mert valóban erős. A forgalmazója állítása szerint találtak egy olyan kávéfajtát, amely kátszáz százalékkal több koffeint tartalmaz, mint a tipikus kávézói kávé.

A forgalmazó, a Death Wish Coffee weboldalán olvasható a figyelmeztetés:

Tovább


Szerelemgyümölcs: Licsi

Az egyik legfurcsább gyümölcs. Úgy néz ki, mit egy elrontott golflabda, vagy valamilyen rémes hüllő tojása. Ha közelről nézzük olyan, mint egy furcsa állat háta, meghámozva valamilyen tengeri herkentyűre emlékeztet. Íze mégis isteni fűszeres édes, picit pikáns. Ez a licsi.

Tovább


Egy kis bikaszem ebédre

A kínai hűtőpultokban olyan különleges helyi "csemegékre" lehet bukkanni, mint a bikaszem. Ez az ökörszemtől annyiban különbözik, hogy az egyik madár, a másik tényleg a hím szarvasmarha szeme. Főzve fogyasztandó.

2.0 ás verzió: Közben kiderült, hogy forrásom jelentősen tévedett. Ahogy a vicc mondja: A hír igaz, de nem Kínában, hanem Japánban, és nem bikaszem, hanm tonhalszem. Köszönet érte nenaghnak!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Napi videó:  Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legegyszerűbb krémsajt recept

Krémsajtot roppant egyszerű csinálni, nem kell hozzá semmilyen ügyesség, csak egy kis vállalkozó szellem.  A legegyszerűbb recept a következő:

Krémsajt

Hozzávalók:

2 nagy doboz joghurt

2 nagy doboz kefir

Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Én erre szimpla konyharuhát használok. Tegyük egy nagyobb tálba. Öntsük a szövetre  joghurtot és a kefirt. Keverjük össze. A kendő maradékával fedjük le a keveréket és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A szűrő lyukain szép lassan kicsöpög az összes a savó. Ha folyékonyabb sajtot akarunk, elég neki egy fél nap állás, de ha keményebbre vágyunk, amely már csaknem olyan kemény, mint a feta sajt, akkor legalább egy napig hagyjuk a hűtőben.

Öntsük ki egy tálba, és kész a savanykás sajt.

Ha egy napi hagyjuk, kb. fél kilogramm sajtot kapunk. Ezt lehet izesíteni, főzésnél felhasználni, de kenyérre kenve is tökéletes uzsonna.

A visszamaradó savót is fel tudjuk használni, de erről majd később.

Ha édesebbre vágyunk, akkor az elején keverjünk hozzá ugyanakkora ahányad tejfölt is.

Ttipp: praktikus a szövetet azonnal átöblíteni, és kirakni száradni, csak utána berakni a mosásba, különben minden savós lesz körülötte, és megbüdösödik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.