Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mustáros-csirkés parázsburgonya

Imádom a parázsburgonyát. Ez az apró újkrumpli, amit csak megmosni kell, és egy kicsit átdörgölni, és már használható is. Egy darab egy falat, és olyan jól mutatnak a tányéron az apró golyók. Tökéletesen alkalmas arra, hogy egytálételeket készítsünk belőle. Egy könnyen elkészíthető, ízletes recept.recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma

Mustáros-csirkés parázsburgonya

Tovább


Egy igazán finom jegeskávé 

A titka, hogy egy kicsit el kell "rontani".

recept ital kávé jég jegeskávéSokan szeretjük a jeges kávét, egy meleg nyári délután remek hűsítő és élénkítő ital. De ha nem akarjuk túlzásba vinni a koffein bevitelt, vagy az arra érzékenyek időben akarnak elaludni, akkor bizony ki kell hagyniuk ezt az élvezetet. Kapható néhány nagyon kellemes ízű, kész jegeskávé, de az nem olcsó mulatság. Az otthon készült valahogy nem lesz olyan, mint a megszokott.

Ennek az oka egyszerű, van egy kis csalás a dologban. A jegeskávé nem csak kávéból készül, hanem kávé és pótkávé keverékéből. Próbáljuk ki ezt a receptet. Kellemes íz, és alacsony koffeintartalom teszi tökéletessé.

Jeges kávé:
Hozzávalók:
lefőzött kávé
lefőzött pótkávé
tej
tejszín
jég
tejszínhab
fahéj

Elkészítés:

Nincs tökéletes recept, bátran kísérletezzünk, hogy nekünk hogy ízlik a legjobban. Néhány próbálkozással megtaláljuk a számunkra tökéleteset. Nekem a kedvencem 1 rész kávé, 1 rész pótkávé, 1 rész tejszín, és 3 rész tej. Cukor ízlés szerint. Magas pohárba jég, mehet bele minden, tetejére egy tejszípamacs, és egy kis fahéj szórás.
Már csak egy szívószál és egy nyugágy kell.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Élet a szemétlerakóban
Macskaőrség:   Macskák kis helyen
Napi videó:   Így kell fára házat építeni
Napi fotó:  Vendég a házban

 

recept ital kávé jég jegeskávé

Tovább


Tarjás újburgonya

Nem könnyű, nem diétás, de nyári és nagyon finom.

Tarjás újburgonyarecept főétel melegétel újburgonya főtt tarja

Tovább


Gazdag tavaszi saláta

Az ecetes-cukros, vagyis az igazi magyaros salátalé manapság visszaszorult az majonézes vagy ecetes-olajos, öntetű nyers salátákkal szemben. Nem mintha a miénk egészségtelen lenne. Ennek több oka is van. Egy jó ideje a gasztro- és egészségdivat (vagy talán mánia) isteníti a mediterrán salátát. Másrészt a receptek Amerikából jutnak el hozzánk, ahol ezt nem annyira favorizálják. Végül előjön a gaszro-rasszizmus, az egyik legostobább elmélet, a "cukor a fehér méreg" mánia.

Egy ilyen pompás salátával nem csak kitűnő ebéd, de egészséges, alacsonyabb kalória tartalmú fogás is. Egy jól összeállított, sok összetevőből készült saláta igazi íz orgia lehet. Nekem ez az egyik kedvenc összeállításom.recept köret hidegétel saláta ecetes

Tovább


Zsenge tavaszi káposztasaláta zöldhagymával

A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.

Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.

Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.recept saláta tavasz zsenge képoszta zöldhagyma

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.