Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túl a tökfaragáson

Amikor Tomoko Sato japán művész 2004-ben Thaiföldön járt, megszerette a hagyományos thai faragó mesterséget. Megtanulta a technikát, visszatért Kiotóba, de a fáról a gyümölcsök és zöldségek faragására váltott.

Tomoko a hétköznapi terményeket bonyolult és látványos ehető szobrokká változtatja.

dizájn faragás zölség gyümölcs

Tovább


A gyümölcsaprítás következő szintje

A gyümölcs salátától a dinnyefaragásig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó gyümölcsű vágás faragás

(via youtube)

Tovább


Málna-krémleves hidegen készítve

Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?

Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.

Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.

recept hidegétel leves gyümölcs málna

Málna-krémleves hidegen készítve

Tovább


Gyors krémsajtos piskóta

Nagyon szeretem azokat a süteményeket, amelyeknek krémsajt az alapja. Semleges íze nem torzítja a végleges összképet, de sűrűsége, zsírossága más struktúrát, és más alapízt ad a tésztának. Ez a sütemény tényleg nagyon gyors, mire felmelegszik a sütő, annyi idő alatt kikeverhető. Tetszőleges gyümölcsökkel, diófélékkel díszíthető.recept sütemény piskóta friss krémsajt gyümölcs csokoládé

Gyors krémsajtos piskóta

Tovább


Vörösboros szilvakrémleves

íavasszal, amikor megjönnek az első meleg napok, eljön a nagytakarítás ideje. Nem csak a lakás kerül teritékre, hanem a kamra is. Átnézzük a polcokat, mi maradt meg a télről, felfedezzük az utolsó üveg megmaradt befőtteket. Csinálhatunk belőle egy remek gyümölcslevest, amelyet akár hidegen, akár melegen is jó elkanalazni. Ez a recept pikánsabb a megszokottnál: krémleves, kis vörösborral vadítva. Egyszerre édes és savanyú.

recept főétel melegétel hidegétel leves gyümölcs krém szilva vörösbor

Vörösboros szilvakrémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.