Felismernéd ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket párszáz évvel ezelőtt? Hinnéd, hogy anno így néztek ki?
Felismernéd ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket párszáz évvel ezelőtt? Hinnéd, hogy anno így néztek ki?
Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk.
Csirkés-rizottó
Vannak olyan sütemények, amelyek némi alkohollal készülnek, némelyikbe több is kerül. Ez az ötlet teljesen hirtelen jutott az eszembe, amikor rápillantottam a készülő tortára. A tálszerű mélyedés, és a piskóta apró lyukacskáiról a szivacs jutott az eszembe. Vajon mit lehetne beletölteni és vele felitatni?
Rögtön adta magát az alkohol. Az alkohol átitatja a piskótát, megnedvesíti, és egy plusz élményt ad a süteményhez.
Minden sütemény jó barátja a rum, de szóba jöhet sokféle párlat vagy pálinka. De mindenki figyelmébe ajánlom a hazánkban mélyen lenézett tojáslikőrt is, hiszen ez valójában egy magas alkoholtartalmú vaníliakrém. A torta alá tökéletes.
Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető.
Részeges epertorta
Igazi gazdag pogácsa, ahogy a csak a nagyi tudja elkészíteni. Benne van minden, ami tökéletessé teszi. Krumplis tészta alap, megvadítva egy kis libazsírral, harsogó zöldhagyma, és az elmaradhatatlan sajtszórás. Külön ajánlom, hogy lila-zöldhagyma legyen. De ha nincs jó lesz lilahagymával is.
Nagyi libazsíros tavaszi pogácsája
Kézműves, zöld teás csokoládé Koreából.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via youtube)