Egy könnyű és egészséges saláta vacsorára.
Kápiás grillsaláta
Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ívódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Édes csípős sárgarépa-krémleves
A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?
Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.
Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.
De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.
Málna-krémleves hidegen készítve
Egy egyszerű trükkel látványosabbá tehetjük a grillen sült csirkét. Egy nyárs, csirkemell, és sok finom zöldség.
Paradicsomos csirkenyárs