Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos pirítós 2.0

Különböző krémlevesekhez előszeretettel kínálunk pirítóst, vagy sajtos pirítóst. Ezt a kommersz kísérőt is fel lehet turbózni, hogy még jobban feldobja a levest.

 

Sajtos pirítós 2.0

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
eidami sajt
kéksajt
dió

Elkészítés:
A kéksajtot rámorzsolom a kenyérszeletekre, majd ráreszelem az eidami sajtot. A diót egy serpenyőben megpirítom, durvára vágom, és a sajt tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad. Forrón tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Művészi tökfaragás

Napi videó:   A szeles város éjszakája

Napi fotó:  Hason-lóság

Macskaőrség:   Boldog macskák 2  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Csábító rizikófaktor

Néhány dolog, ami megnehezíti és megédesíti életünket.

Tovább


Ebbe beletörik a fogad

Egy bőségesen megterített gyönyörű asztal. Csak az a baj, hogy minden étel kőből van.

Tovább


Fotószakács: Török pecsenye

Egyszer egy török élelmiszer boltban vásárolgattam, amikor rábukkantam az ő gyros fűszer-keverékükre. (Gondolom eredetileg döner kebab keverék lenne, de már alkalmazkodtak Magyarországhoz, itt minden gyros.) Megtetszett, hogy teljesen más az illata, mint a görög keveréké. Vettem néhány dekával, és ezt az egyszerű ételt találtam ki. 20 perc alatt elkészíthető, egyszerű, és olcsó.

Török pecsenye

Hozzávalók:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.