Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vastag gulyás

A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a  a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.

Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:

3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legnézettebb képek I.

Napi videó:   Róka fogta harcsa

Napi fotó:  Szmog Shanghaiban

Macskaőrség:   Macskák és kutyák a hóban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos-sonkás hústorta

Egy torta, amelyben nincs sem tészta, sem édes krém, viszont hús annál több. Elegánsan elkészíthető különleges fogás, amely nem túl bonyolult, és az ára sem túl magas. Ünnepi alkalmakra kitűnő, emlékezetes, látványos, és nagyon finom fogás. Nem csak melegen finom, de kihűtve szépen szeletelhető, és hidegtálakra is kitűnő.

Sajtos-sonkás hústorta 

Hozzávalók:
kicsontozott és felszeletelt csirkemell
sonka
liszt
tojás
reszelt sajt
bacon

bors

 

Elkészítés:
Egy cserép vagy üvegtálat kibélelek baconnal. Ügyeljünk arra, hogy szépen  terítsük le, mert ez lesz a torta teteje.

A húst sózom-borsozom, majd  a panírozással megegyező módon megforgatom lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban. A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetem a baconra. Ha egy réteg elkészült,  lefedem sonkával, majd így folytatom a rétegezést.

Végül lefedem baconnel. Sütőben 180 fokon, alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Innentől kétféle módon lehet elkészíteni. Az egyik, hogy leveszem a fóliát, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje. A másik lehetőség, hogy kiborítom egy hőálló lapra, (cserép szilikon, fém sütőlemez), és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

 

Tálaláshoz kiborítjuk egy tálra (illetve a második esetben már nem kell forgatni.)

 

Köretnek krumplipürét ajánlok hozzá, amellyel fel is díszíthetjük a tálat, mint egy igazi tortát.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Korán jött karácsonyi meglepetés

Napi videó:   Különleges emberek 2013

Napi fotó:  Boldog fapálca

Macskaőrség:   Macskamentés áradásban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fokhagymás, tejszínes csirke

Számomra az egyik legkedvesebb párosítás a csirke és a tejszín. Csodálatos alapja bármilyen hozzáadott íz kompozíciónak. De a legegyszerűbb alapváltozat számomra az egyik legkedvesebb. Gyorsan elkészíthető, olcsó, és nagyon finom. Én így csinálom:

Fokhagymás, tejszínes csirke

Tovább


Jegyzetelj ételre

Új értelmet nyer a sajtpapírra firkantani kifejezés.

Jegyzetelni sok mindenre lehet, a hagyományos kis fehér jegyzettömbön át a Post-it-ig bármire. Egy koreai dizájner merész lépésre határozta el magát, és teljesen új módon közelítette meg a kérdést. Mintha egy svédasztalon próbálnánk üzenetet hagyni.

Tovább


Kakukkfüves körte

Egy jó ideje nem népszerű, vagy talán nem divat a sült húsokhoz gyümölcsöt kínálni. Na, nem a kompót címén odavetett alma- vagy vegyes befőtt, hanem az az igazi, fűszeres gyümölcs, amit frissen főztek az ebédhez. Pedig a sült húsokhoz ideális kísérő. Ennek egy ízekben gazdagabb változatát szeretem, amikor fűszeres vörösborba kerül a gyümölcs. Egy ropogós kacsasülttel maga a mennyország.

Kakukkfüves körte

Hozzávalók:
8 db körte
4dl vörös bor
2-3 ek. cukor
1 rúd fahéj
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Az így előkészített körtéket lábosba tesszük, felöntjük a 4 dl vörösborral, ha nem lepi el a körtét, akkor vízzel pótoljuk. Felforraljuk, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, és a kakukkfűvel. Tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Egy deci hideg vízben elkeverjük a  keményítőt, és ráöntjük a körtére, és újra felforraljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Így nézne ki ma

Napi videó:   Kamerával az oroszlánok között

Napi fotó:  Túl sok rajzfilmet nézett

Macskaőrség:   Most szórakoztok velem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.