Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kolbászos kifli felfújt

Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-kolbászos változatát mutatom meg.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Kolbászos kifli-felfújt

Hozzávalók:
15-20 dkg száraz kolbász

3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
5dkg reszelt sajt
bors

2 gerezd fokhagyma
kevés vaj

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a kolbászt felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg kolbászkarikákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. locsoljuk rá a maradék fűszeres tejet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Pikáns csirkemell-csigák

Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.

Pikáns csirkemell-csigákrecept főétel melegétel húsétel csirkemell sonka sajt gomba

Tovább


Rakott csirkefalatok

Fűszeres csirkefalatok, baconba tekert kelbimbó, nyakon öntve sajtmártással, Kell ennél több?

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Rakott csirkefalatok

 

Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
50 dkg kelbimbó
30 dkg szeletelt bacon
20 dkg füstölt sajt

40 dkg tejföl
5dkg vaj
tej
1 evőkanál liszt

bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A kelbimbót megtisztítjuk. A kelbimbó kb felét szemenként egy szelet baconba tekerünk. Tepsibe egy sorba rakjuk, majd mellé rakunk egy sor csupasz kelbimbót, újabb sor szalonnába tekert kelbimbó következik, majd így tovább. A tetején egyenletesen elterítjük a húst.
180 fokos sütőben letakarva 30 perig sütjük. A tepsiról levesszük a fedést, és kb. 10-15 percet rásütünk, hogy a hús szép színt kapjon.

A vajon megpirítjuk a lisztet, beletörjük a fokhagymát. Folyamatosan hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl híg mártást kapjunk. Belereszeljük a sajtot, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ezután ráöntjük a sajtártást, egyenletesen elterítjük, majd visszarakjuk a sütőbe. Amikor szép kérget kap a mártás. az étel elkészült. Rizzsel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Tovább


Húsgombócok gombás sajtszószban

Mostanában kevesebb időm jut főzésre, és ezért előny élveznek a könnyen elkészíthető receptek. De ez nem lehet akadálya annak, hogy igazán ízletes fogás készüljön. Ez a recept sem bonyolult, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Cserébe egy fantasztikus ízbombát kapunk.recept főétel melegétel húsétel húsgombóc sertés gomba sajt szósz vargánya csiperke

Húsgombócok gombás sajtszószban

Tovább


Almás-diós felfújt

Egy családra időnként óhatatlanul rászikkad néhány zsömle, kifli, vagy kalács. Klasszikus kármentő recept egy finom felfújt, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a siker is garantált a családban. Savanykás almával és dióval tökéletes.recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Körtés-diós felfúj

 

Hozzávalók:

4 db zsemle, kifli, vagy 20 dkg kalács
4 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 liter tej
5 dkg vaj
4-5 alma
dió durvára törve

Eklkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, tejjel felengedjük. A zsemlét vagy egyéb szikkadt péksüteményt felvágjuk centi vastag szeletekre . A körtét meghámozzuk, és centis szeletekre vágjuk.

A sütőtálat vajjal alaposan kikenjük. A szeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben és a tál aljára terítjük. Rátesszük a körte szeleteket, és kevés vajdarabot és diót szórunk rá. Az egészet beborítjuk a keverékben megmártott zsemlével, és a maradék almát rásoroljuk. Ismét megszórjuk vajdarabkákkal és dióval.

Légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt elkészül

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.