Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Továbbra is töretlen a rajongásom a húsgombócok iránt. Süljön sütőben vagy grillen, párolódjon egy finom szószban, vagy főjön a levesbe, nekem mindegy. Most levesbetét lesz egy pikáns savanykás levesben.recept főétel melegétel húsétel leves pikáns savanyú tárkony sertéshús

Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Tovább


Tolnai pecsenye

Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tolnai pecsenye

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli

bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tovább


Savanyított retek

A hónapos retek az egyik legjobb dolog a tavaszban. Együk csak vajas kenyérrel, kerüljön szendvicsünkbe, aprítsuk salátába, vagy csak kapjunk fel egy darabot és harapjunk egy harsogót. Egyformán tökéletes megoldás. Az a recept a retek egy új oldalát mutatja meg. Savanyítva remek kiegészítő sült húsok mellé, de gyakorlatilag bármire ugyanúgy használhatod, mint nyersen. Néhány óra pihentetés után már fogyasztható is. A retek héja hamarosan elveszti a színét és a retek enyhén rózsaszín lesz.  5-6 nap alatt megpuhul. Hűtőben hosszabb ideig eláll, de általában erre nincs sok esélye. Gyorsabban fogy, mint ahogy készíteni lehet.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Savanyított retek
Hozzávalók:
0,5 kg hónapos retek
2 dl almaecet
3 dl víz
4 evőkanál méz
3 teáskanál só
1 teáskanál mustármag
2 db fokhagyma
15 szem feketebors
1 teáskanál koriandermag

Elkészítés:
A retket gondosan megmossuk, megtisztítjuk, és uborka-gyalun legyaluljuk. tömjük bele az üvegbe, szórjuk rá a fűszereket. 

A vízbe tegyük bele az ecetet, a mézet és a sót. Forraljuk fel, és töltsük fel az üveget. Zárjuk le. Miután lehűlt, már fogyasztható is, de dunsztba téve hosszú időre tartósíthatjuk.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 

Tovább


Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Az egyik legszenzációsabb fogás a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a zöldség friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Tovább


Ne harapj bele!

Ezek az ételek nem ehetők. Mind fából készült. A japán Seiji Kawasaki munkái.dizájn szobor étel fa japán

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.