Ropogós, rétegekben szakad és mennyei finom. Ilyen egy tökéletes kifli. Ez az egyik kedvencem. Ami az előnye az a hátránya is: mennyei finomságát az extra kalóriáknak köszönheti.

recept tészta kifli sajt vaj

Vajas-sajtos kifli

 

Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
3 dkg friss élesztő
15 dkg tejföl
1,5dl tej
10 + 10 dkg vaj
10+5 dkg reszelt sajt
4 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejfölt, a 10 dkg lágy vajat és a megfuttatott élesztőt. Az egészet összedolgozzuk, különösebb gyúrást nem igényel, a végén egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk.

A tésztát 6-8 mm vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a maradék vajjal, egyenletesen rászórunk 10 dkg reszelt sajtot. az egészet szorosan feltekerjük, és letakarva fél órát hagyjuk pihenni.

A tekercset vágjuk ketté, és az egyiket nyújtsuk ki kb. Tepsi méretűre és 4-5 mm vastagra. Vágjuk fel hat háromszögre. Tekerjük fel formázzuk kiflire és rakjuk tepsibe vagy sütőlapra. A másik felével is tegyünk így.

A maradék tojásfehérjét keverjük el kevés vízzel vagy tejjel, kenjük meg vele a kifliket. A maradék sajttal szórjuk meg.

180 fokon légkeveréssel süssük arany színűre.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.