Az egyik kedvenc bűnös szenvedélyem a friss meleg kenyér.  Az egyik legjobb falat, aminek képtelenség ellenállni, a forró fokhagymás vajas kenyér. Természetesen nem megkenve, a fokhagymás vaj a belsejébe kerül.recept tészta kenyér vajas fokhagymás

Vajas-fokhagymás kenyérrúd

 

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
10 dkg vaj (3+7 dkg)
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítsuk meg, és törjük bele a felolvasztott 7 dkg vajba, alaposan keverjük bele.  Hagyjuk állni, hogy a vaj jobban átvegye az aromákat.

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadunk 3 dkg olvasztott vajat. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

A tésztát vastagon lisztezett deszkára borítjuk, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

Négy egyenlő darabra vágjuk. nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg a fokhagymás vajjal, és hosszanti oldala mentén tekerjük fel. Tegyük bagett sütőformába vagy sütőpapírra fektessük egy sütőlapon.  Mind a négy darabbal tegyünk így.

Takarjuk le és kelesszük 30-40 percig. 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.