A répa gyakori fogás a kerti sütögetéseken és partikon, de egy pici plusz munkával egészen különleges fogást lehet készíteni, amely ízében és látványában is megfogja a vendégeket.
Szezámmagos sült répa
Hozzávalók:
friss, zsenge répa a szárával együtt
szezámmag
vaj
Elkészítés:
Törekedjünk arra, hogy minél fiatalabb, és minél frissebb répát kapjunk. Vágjuk le úgy a zöldjét, hogy egy 5-6 centis csonk maradjon. Ezutána répát mossuk meg, és sikáljuk le alaposan. Törölgessük szárazra.
Fogjuk meg egyesével a répákat, és egy vajdarabbal alaposan dörzsöljük meg. A szezámmagot öntsük ki egy tányérba, és forgassuk meg benne alaposan a répát. Vaslapon vagy serpenyőben süssük meg. Ha az egyik oldalán megpirultak a magok , fordítsunk egy negyedet. Mire négy oldalról megpirul, addigra meg is puhul. Azonnal tálaljuk.
Egy tipp: ha a magok közé kristálycukrot is keversz, finom karamell ízzel dobod meg.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Bátrak hintája
Macskaőrség: Nem lehet elég kicsi zúg
Napi videó: A halászsas lecsap
Napi fotó: Csak sorban