Nem kell megijedni, nem egy ipari „csodával” fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után  lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

 

Hozzávalók:

2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,

1 nagy répa,

1 kisebb karalábé,

1 nagyobb burgonya,

1 hagyma,

húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,

só, bors, tárkony,

2 dl tejföl,

liszt,

zsiradék,

tárkonyecet,

citrom

Elkészítés:

Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, hozzáadunk kevés reszelt citromhéjat, belerakjuk a kockára vágott répát, karalábét, burgonyát. Puhára főzzük.

Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézi mixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízlés szerint savanyítjuk citrommal és tárkonyecettel.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee:  A semmibe vezető híd

Macskaőrség:  Macskák és férfigazdik

Napi videó:  Bringával a havas hegyoldalon

Toochee-fotó:  Ejtőernyős

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...