Az egyszerűség tökéletessége. Nagy nyári kedvencem a parázsburgonya. Ez az egyik legegyszerűbb recept, mégis a maga nemében maga a tökély. Remek köret, de akkor a legjobb, ha egy tányérra halmozzuk, mellé csapjuk a tejfölt, és kiülünk a teraszra a meleg nyári alkonyatba, és élvezzük a pillanatot. Vagy csak rakd az asztal közepére a két tálat, és a barátokkal - csak úgy kézzel - eleszegetitek.
Rozmaringos parázsburgonya fokhagymás tejföllel
Hozzávalók:
1 kg parázsburgonya
2 kis doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 rozmaring ág
só
kevés zsiradék
Elkészítés:
A burgonyát sós vízbe áztatjuk, majd egy fél óra múlva ledörzsöljük a héját.
A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a tejföllel, és legalább 20-30 percet állni hagyjuk, miközben időnként átkeverjük.
A burgonyát megsózzuk, és fedő alatt, lassú lángon, a rozmaring ággal puhára pároljuk. Ha elkészült, levesszük a fedőt, és nagy lángon rápirítunk a burgonyára.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ahol eltűnt a tengerpart
Macskaőrség: Nagy házicica
Napi videó: Freestyle Pogo
Napi fotó: A felszín alatt