A magyaros hamburgerezés elmaradhatatlan kelléke. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.recept tészta péksütemény puffancs

Klasszikus puffancs

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg zsír
10 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt  tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az olvasztott zsírt, a cukrot, a sót, majd az élesztős tejet. Villával, néhány mozdulattal homogén masszává keverjük. Ne lepődjünk meg, nem sokkal lesz sűrűbb, mint a galuska tészta. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett deszkára, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

6-8 darabra vágjuk, attól függően hogy normál vagy extra méretű puffancsot szeretnénk. Szép golyókat formálunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, a felvert tojással átkenjünk. Kelesszük a kívánt méretre, majd 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.