Általában megszokhattuk, hogy egy süteményben benne van a gyümölcs. Vagy bele van szórva, vagy egy réteg töltelék rejtőzik a tésztában. Ez a recept egy kicsit kifordítja a süteményt, kívülre és alulra kerül a gyümölcs. Egyfajta Cobbler változatnak is tekinthető.
Kifordított sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
1 csipet só
60 dkg szilva
2 evőkanál barnacukor
3 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
10 dkg darált dió
1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 20-30 percre rakjuk a hűtőbe.
A szilvát tisztítsuk meg vágjuk fel, forgassuk bele a cukor és keményítő keverékébe. A sütőtálat vajazzuk ki, és fektessük bele a szilvákat. A diót daráljuk le, leverjük össze a cukorral, és szórjuk meg vele a szilvát. A tésztából készítsünk diónyi golyókat, és rakjuk a gyümölcsre. Szúrjuk r á a maradék cukros diót.
180 fokos sütőben, légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Bulikamion
Macskaőrség: Cica és a pitbull
Napi videó: Titok a festményen
Napi fotó: Trükkös faragás