Általában megszokhattuk, hogy egy süteményben benne van a gyümölcs. Vagy bele van szórva, vagy egy réteg töltelék rejtőzik a tésztában. Ez a recept egy kicsit kifordítja a süteményt, kívülre és alulra kerül a gyümölcs. Egyfajta Cobbler változatnak is tekinthető.recept sütemény

Kifordított sütemény

 

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
1 csipet só

60 dkg szilva
2 evőkanál barnacukor
3 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg

10 dkg darált dió
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 20-30 percre rakjuk a hűtőbe.

A szilvát tisztítsuk meg vágjuk fel, forgassuk bele a cukor és keményítő keverékébe. A sütőtálat vajazzuk ki, és fektessük bele a szilvákat. A diót daráljuk le, leverjük össze a cukorral, és szórjuk meg vele a szilvát. A tésztából készítsünk diónyi golyókat, és rakjuk a gyümölcsre. Szúrjuk r á a maradék cukros diót.recept sütemény

180 fokos sütőben, légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük.recept sütemény

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Bulikamion 
Macskaőrség:   Cica és a pitbull
Napi videó:   Titok a festményen
Napi fotó: Trükkös faragás

recept sütemény