A sokféle gyümölcsös túrótorta közül ez a recept lett nálunk a legnépszerűbb. A hagyományos piskótával szemben ennek tésztája lágy, kellemesen nedves, később sem szárad ki.. A túrótöltelék íze mennyei, és mivel a piskóta ebből nyeri ki a nedvességét, szinte önmagának állítja be a tökéletes állagot.

Bár botor módon azt írtam, a tésztája nem szárad ki, sajnos ezt még nem volt módunk tesztelni. Olyan még nem volt, hogy akár másnapra is maradt volna belőle.  recept sütemény torta gyümölcs túró

Gyümölcsös túrótorta

 

Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás
25dkg porcukor
1dl tej
25dkg liszt
1dl olaj
1 csomag sütőpor

Töltelék:
2 tojás
25dkg margarint
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja

tetszőleges gyümölcsök
gyümölcskocsonya

A tészta elkészítése:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, az olajat, a sütőport. Végül óvatosan a tojások felvert habját is beleforgatjuk.
Kikent, nyitható tortaformában, légkeveréses sütőben 180 celsius fokon 20-25 percig sütjük.

A töltelék készítése:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a margarinnal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, és átdolgozzuk. Végül a tojások felvert habját óvatosan beledolgozzuk.

 A torta elkészítése:
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a hűtőbe rakjuk egy éjszakára. A tészta a töltelékből ezalatt kiszívja a nedvességet, és kellemes állaga lesz. Másnap tegyük köré vissza a tortagyűrűt. A megtisztított és szükség esetén darabolt gyümölcsökkel díszítsük, majd készítsük el a gyümölcskocsonyát a csomagoláson szereplő recept szerint. Óvatosan öntsük a gyümölcsökre, majd dermedésig tegyük hűtőbe.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Rozsdatuning 
Macskaőrség:   Cica gallér
Napi videó:  Ugrókötél világbajnokság
Napi fotó: 

recept sütemény torta gyümölcs túró