Crème fraîche, ez a francia tejtermék nehezen meghatározható, talán legközelebbi a tejföl és a krémsajt között helyezkedik el. Sűrűsége a krémsajthoz vagy a vajkrémhez hasonló, de azoknál savanykásabb. Finom alapanyag főzéshez, sütemények készítéséhez. Most egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot mutatok meg.

Francia Crème fraîche-rúd
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg crème fraîche
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej
2 kiskanál só
1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:
A tejben a kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a sót az élesztő. Alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Hasábformára vágjuk, sütőlapra tesszük, tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

30 perc kelesztés után 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Két világ
Macskaőrség: Focizó macskaikrek  
Napi videó: 
Ugrás 10 méter magasról