Nyáron délvidéken jártam, egy Eszék környéki kis faluban vendégeskedtünk. Kellemes szombat délutáni vendéglátás, kerti sütögetés, és természetesen finom borok. A bor mellé hozták ki kísérőnek ezt a pogácsát, vagy ahogy a helyi horvátok mondták pogacsicát. A finom omlós, szalonna ízű pogácsa a csak úgy kívánta a bort. Receptje egyszerű, könnyű elkészíteni, és mivel keleszteni sem kell, gyorsan elkészíthető.
Eszéki füstölt szalonnás pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 sütőpor
pici só
10 dkg zsír
1 tojás
10 dkg füstölt szalonna
1dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet, a sütőporral, a sóval, és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a felkockázott szalonnát, és alaposan összedolgozzuk.
1 centiméter vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. 180 Celsius fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hetvenötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.