A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.
Epres túrógombóc
Hozzávalók:
60 dkg túró
10 dkg búzadara
2 evőkanál liszt
2 tojás
közepes méretű eperszemek
tejföl
zsiradék
zsemlemorzsa
cukor
Elkészítés:
Tálban összegyúrjuk a túrót, a búzadarát, a lisztet és a tojást. Kb. fél centi vastag, tenyér méretű korongot formálunk belőle, közepébe rakjuk az epret, felhajtjuk az oldalait, és gombócot formálunk belőle.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Lobogó vízben addig főzzük a gombócokat, amíg felúszik a víz tetejére. Leszűrjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában. Porcukorral, tejföllel tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?