A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.

 

Epres túrógombóc

Hozzávalók:

60 dkg túró

10 dkg búzadara

2 evőkanál liszt

2 tojás

közepes méretű eperszemek

tejföl

zsiradék

zsemlemorzsa

cukor

Elkészítés:

Tálban összegyúrjuk a túrót, a búzadarát, a lisztet és a tojást. Kb. fél centi vastag, tenyér méretű korongot formálunk belőle, közepébe rakjuk az epret, felhajtjuk az oldalait, és gombócot formálunk belőle.

Kevés zsiradékon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

Lobogó vízben addig főzzük a gombócokat, amíg felúszik a víz tetejére. Leszűrjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában. Porcukorral, tejföllel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Mocskos arany

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Tipi a macskának

Napi videó:   A medúzák tánca

Napi fotó:  Aludjunk együtt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...