Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-sajtot változatát mutatom meg.recept melegétel főtt étel felfújt tojás sajt kifli ementáli

Ementális kifli-felfújt

Hozzávalók:
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
15-20 dkg ementáli sajt

bors
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a sajtot felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg sajtkockákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főtt étel felfújt tojás sajt kifli ementáli