A héten finom csülkös bableves készült. Amikor a főtt csülköt bontottam, és kockáztam fel, hogy visszakerüljön a levesbe, a vágás során egy jó maréknyi sonkaforgács is letöredezett. Ekkor jött az ötlet, hogy milyen lenne ezt belekeverni egy pogácsába. Rögtön teszteltem is az ötletet, egy könnyű, omlós pogácsa tészta receptjével.
Csülkös pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 sütőpor
pici só
10 dkg zsír
1 tojás
10 dkg főtt, füstölt csülök-hús
1dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet, a sütőporral, a sóval, és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a felkockázott csülökhúst, és alaposan összedolgozzuk.
1 centiméter vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. 180 Celsius fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A legrégebbi kanadai hotel
Szem-Szájnak gasztroblog:
Macskaőrség: Macskák és kígyók
Napi videó: Fagyos futam
Napi fotó: Feliratozás hallássérülteknek