Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsemlecipóban sült sonka

Kenyérbe sütni a főtt sonkát vagy a csülköt régi konyhai móka. Úgyis jön a húsvét érdemes kipróbálni, nagyon látványos az asztalon. Általában sima kenyértésztába burkolják, én most egy finomabb, vajas-tejes zsemletésztát mutatok meg.

Zsemlecipóban sült sonka

Hozzávalók:
40-50 dkg főtt sonka darab
25 dkg finomliszt
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só
3-4 dkg vaj

Elkészítés:
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta. Nyújtsuk ki akkorára, hogy ha közepére tesszük a sonkadarabot, akkor rá tudjuk hajtani a tésztát. A két-két szembelévő oldalát hajtsuk egymásra, és ügyeljünk arra, hogy mindenhol  betakarja a sonkát. Húzzuk meg vizes kézzel a tésztát, úgy jobban összetapad. Fontos, hogy a sonka szobahőmérsékletű legyen, különben a belőle áradó hideg fékezi a tészta kelését.

Takarjuk le és kelesszük 30-45percig. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Egyszerű kifli

Nem kell túlpörgetni: gyors legyen, könnyen elkészíthető, és finom.

Egyszerű kifli

Tovább


Francia Crème fraîche-rúd

Crème fraîche, ez a francia tejtermék nehezen meghatározható, talán legközelebbi a tejföl és a krémsajt között helyezkedik el. Sűrűsége a krémsajthoz vagy a vajkrémhez hasonló, de azoknál savanykásabb. Finom alapanyag főzéshez, sütemények készítéséhez. Most egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot mutatok meg.

Francia Crème fraîche-rúd
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg crème fraîche
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl tej
2 kiskanál só
1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:
A tejben a kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a sót az élesztő. Alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Hasábformára vágjuk, sütőlapra tesszük, tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

30 perc kelesztés után 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Két világ
Macskaőrség: Focizó macskaikrek  
Napi videó: 
Ugrás 10 méter magasról  

Tovább


Novemberi melengető

Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.

recept leves egytálétel melegétel kelbimbó karfiol édesburgonya tészta répa

Novemberi melengető

Tovább


Amikor extrém sport a tésztagyúrás

Így készül Japánban a mocsi- és a jakiszoba tészta.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Adj egy ötöst!
Macskaőrség:   Anyák és kölykeik
Napi videó: Amikor extrém sport a pakolás  
Napi fotó: 
Vakmerő ugrás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.