Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Street Food: Korea

Néhány töltött tészta finomság.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Street Food Kína - Spenótós tészta

Ez néha egyszerűen lenyűgöző. Meg fogsz lepődni néhány konyhai eszközön és módszeren.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó Street Food Kína tészta spenótos

Tovább


Hétvégi dizájn: pillangó-tészta

A masni elegánsabb változata.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Hotdog kifli amerikai módra

Hajdanában nálunk hotdogot csak óriás kifliből készítettek. Bevallom, én azt jobban szeretem, mert a rúdra ráhúzva nem csak átmelegítettük, de ropogósra is sütöttük a belsejét. De régóta nálunk is az amerikai kifli hódít, amely egészen puha, és kicsit édes. Ez legalább olyan jó, csak más.recept tészta péksütemény kifli hotdog amerikai

Hotdog kifli amerikai módra

Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Futtassuk fel az  élesztőt kevés cukorban a tejben. Olvasszuk fel a vajat, de ne legyen túl meleg. A lisztben keverjük el a cukrot, a sót, keverjük el benne a vajat is, és adjuk hozzá az élesztőt. Egy villával gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, nem  igényel hosszú gyúrást. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett deszkára, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

8 darabra vágjuk, és a virslinél kicsit hosszabb rudakat formálunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, ismét a duplájára kelesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Sült sonka hotdog

Dobd fel a húsvéti reggelit egy kis kalácstésztában sült sonkacsíkkal. Kellemes vendégváró falat vagy tökéletes útitárs egy kirándulásra.

Sült sonka hotdog

Hozzávalók:
Főtt füstölt sonka
50 dkg liszt
8 dkg zsír
6 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az olvasztott zsírt, a cukrot, a sót, majd az élesztős tejet. Villával, néhány mozdulattal homogén masszává keverjük. Ne lepődjünk meg, nem sokkal lesz sűrűbb, mint a galuska tészta. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

A sonkát vágjuk körülbelül virsli méretű darabokra.

A tésztát nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra. Vágjunk belőle akkora téglalapokat, hogy körbe tudjuk tekerni vele a sonkát. Vizes kézzel húzzuk meg a tészta szélét, úgy könnyebben összetapad.  két vét nyomjuk össze, és formázzuk meg.

Tegyük sütőpapírra és kenjünk át a felvert tojásal.. Kelesszük a kívánt méretre, majd 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.