Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazdag lepény

Szeretek esténként mindenféle lepényeket sütni. Tény, nem egy könnyű és nem is túl egészséges vacsora. De olyan jó este megfáradtan körbeülni egy asztalt barátokkal vagy a családdal, és középen gőzölög egy hatalmas, ínycsiklandozó lepény. Darabokra vágjuk, vagy egyszerűen csak falatkákat tépünk belőle, és élvezzük az estét, a társaságot, és a finom ízeket.

recept főétel melegétel tészta lepény kenyér

Tovább


Sajttal töltött bundáskenyér

A bundáskenyér szinte már alapeleme a magyar konyhának. De nem kell megelégedni az alaprecepttel, sokféle módon lehet gazdagítani. Nekem nagy kedvencem a sajttal töltött verzió. Amikor félbevágom, kibuggyan belőle a forró olvadt sajt, az egyszerűen mennyei. De nagyon könnyű elrontani, és akkor csúnyán, és főleg ehetetlenül megszívja magát olajjal. De egy egyszerű trükkel ez megakadályozható, sőt még így finomabb is lesz. Én így készítem.

recept melegétel szendvics bundáskenyér sajtos

Tovább


Medvehagymás kenyérlepény

A kenyérlepény az egyik legrégibb találmány, gyakorlatilag egyidős a kenyérrel. A dagasztóteknőből összekapart tésztamaradékot használták fel hozzá, a kemencében megsült a kenyér mellett. Azután szép lassan a kenyérlepény önálló fogássá vált, mert egyszerűen túl jó ahhoz, hogy csak simán maradékként tekintsünk rá. Ma már azért gyúrjuk meg a kenyértésztát, hogy lepény szülessen belőle. Elkészítése gyors, egyszerű, és ráadásul elképesztően finom. Használjuk ki a tavasz egyik legnagyobb erdei ajándékát, és készítsünk medvehagymás kenyérlepényt.

Ha nincs is kemencénk hozzá, azért sütőben elkészítve is isteni lesz.

recept főétel melegétel tészta kenyér lepény medvehagyma

Medvehagymás kenyérlepény

Tovább


Sütőben sült baconos bundás kenyér

A bundás kenyér isteni vacsora, de egyrészt olajszag lesz a lakásban, másrészt vannak olyanok, akik nem bírják az erősen olajos ételeket. Erre nyújt egy kitűnő köztes megoldást a sütőben, tepsiben sütött bundás kenyér. Különféle finomságokkal gazdagabbá tehető, a zsiradék mennyisége pontosan szabályozható, és nehéz olajszag helyett csak finom illat tölti be a lakást. Ez a verzió sajttal és baconnal lett izgalmasabbá téve.

recept melegétel bundáskenyér sütő sült

Sütőben sült baconos bundás kenyér

Tovább


Húsvéti félkalács

A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a kemény tojás, a torma, és természetesen a kalács. De a sonka mellé a hagyományos kalácsnál egy kevésbé édes, kevésbé aromás, kicsit tömöttebb kalács illik. Én ezt a receptet használom.

Húsvéti félkalács

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.