Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Foszlós kalács

Bárhogy is öregszem, azért még mindig az egyik kedvenc hétvégi reggelim a kakaó-kalács páros. De uzsonnára vagy vacsorára is fenséges egy kis házi lekvárral megkent kalács.

Kalácsrecept is sok van, én legjobban a fehér, zsírral készült kalácsot szeretem. Én e szerint a recept szerint készítem.

Tovább


Hétvégi dizájn: átlátszó kenyérpiritó

Ha háttal ülök, ebben is elég:

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: A fejlődés hajtómotorja a lustaság

Macskaőrség: Macska és a mosdó

Napi videó: Vonat és a hó

Toochee-fotó: Pokoli hideg

(via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kombe

A nyáron kicsit elhanyagoltam a kenyérsütéssel foglalkozó sorozatomat, de ebben a melegben ki akar sütögetni. Most hogy itt az ősz, folytatódjék a sorozat, de a változatosság kedvéért nem egy hagyományos kenyérrecept jön, hanem egy izgalmas töltött kenyér, a kontinens dél-keleti sarkából.

A Kombe egy török eredetű hajtogatott tésztaféle, egyfajta töltött kenyér. A világon egyre jobban elterjed, ami egyrészt annak köszönhető, hogy isteni finom, másrészt rendkívül jól mutat a tálon. Frissen kikerül a sütőből, ki az asztal közepére, és kevés ember van, aki tud várni annyit, hogy ne égesse szét a száját. A család vagy a vendégsereg ráveti magát, és pillanatok alatt eltűnteti. Természetesen hidegen is kitűnő, de ki fogja azt megvárni.

Kombe is igazi vándor étel lett, értelmetlen meghatározni, melyik az eredeti. Maguk a törökök is sokféle módon és formában készítik, a világ konyháiban is kialakult jó néhány változat. Az egyetlen igazi jellegzetessége a hajtogatási mód, és a tetejét díszítő bevágás.

Tovább


Egyszerű és nagyon gyors fehér kenyér

Előfordul, hogy későn vesszük észre, hogy elfogyott, vagy nem elég a kenyér. Gyorsan kellene még, de egy normál kenyérsütésre nincs idő. Ez a recept a kezdéstől számítva akár két óra alatt elkészül. Természetesen nem lesz olyan jó, mintha normálisan készítenénk. Nem lesz olyan fényes, nem lesz olyan vastag a héja, nem lesz olyan kiforrott az íze. De a cél most a gyorsaság. És még mindig jobb, mint a bolti.

Tovább


A legegyszerűbb kenyér - az alapvető fortélyok

Ha ezt a kenyeret megtanulod jól sütni, a többivel sem lesz gondod.

Amikor a kezdők megpróbálkoznak a kenyérsütéssel, sokan azzal rontják el, hogy mindjárt valamilyen bonyolultabb, kevert lisztes, több magvas, öreg tésztás, félnapig kelesztett csodával próbálkoznak. Az atléták sem a stadionban születnek, ők is először megtanulnak járni. Ez a helyzet a kenyérsütéssel is. Először sajátítsuk el a legegyszerűbb kenyér készítését, ha ez már megy, akkor próbálkozzunk bonyolultabb receptekkel.

Az alapkenyér receptje évszázadok óta ugyanaz. Nem kell hozzá más, mint liszt, víz só, és élesztő. Nem kell túlmisztifikálni a dolgot, a kenyér valójában önmagát csinálja meg, Nekünk csak az alapanyagokat kell megfelelően összerakni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.