Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tejben sült kacsamell-csíkok

Véletlenül egészen különleges húst sikerült vennem. Azt hittem, egy csomag filézett kacsamellet vásároltam, de kiderült, hogy nem egész mellek voltak. A csomagban csak a mellizomnak a legfinomabb részét, a mellcsont melletti ujjnyi vastag izomkötegeket találtam. Ekkor néztem meg jobban a csomagolást: bizony ez kacsa belső mellfilé.
Ez rögtön be is indította a fantáziámat, és az egyszerű sült kacsamell receptet félretéve, egy izgalmasabb, ehhez jobban illőt vettem elő.recept főétel melegétel húsétel kacsa mell filé tej paprika

Tejben sült kacsamell-csíkok

Tovább


Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Egy olaszos hangulatú fogás mesés ízekkel. recept melegétel főétel húsétel marha paradicsom spagetti gomba csiperke

Gombás-paradicsomos marhafalatkák

Tovább


Padlizsánnal töltött karajzseb

A karaj kétség kívül az egyik legfinomabb sertéshús. Formája miatt tökéletesen alkalmas zsebes töltött hús készítésére. A padlizsán viszont jól megfűszerezve tökéletesen alkalmas a töltésre. Ha amúgy is készítünk Vinetta-krémet, töltsük meg azzal.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj padlizsán vienetta

Padlizsánnal töltött karajzseb

Tovább


Mázas csirkemell

A sül csirke nagyon közel áll a magyar ember szívéhez, pláne a gyomrához. Egy jó fűszeres sült csirkével a mennybe lehet röpíteni az embert. De ezt a hatást még lehet fokozni. Nálunk nem annyira ismert módszer, hogy a fűszerek egy vastag mázban lepjék be a csirkét. Sokkal több összetevő, sokkal gazdagabb ízek. A benne lévő cukor karamellizálódik, és gyönyörű, sötét, vöröses-barna, sűrű, vastag mázat kapunk. Igazi íz robbanás.recept főétel húsétel melegétel csirke mázas fűszeres

Mázas csirkemell

Tovább


Főtt-sült tarja pirított zöldséggel

Itt a nyár vége csalhatatlan jele a színes paprikák érkezésének. Hatalmas gyönyörű zöld, sárga és piros kaliforniai és más fajtájú paprikák jelennek meg a piacon. A vastaghúsú, harsány ropogással harapható paprika tökéletesen alkalmas arra, hogy egy gyors pirítás után kerüljön a tányérunkra. Így kívül sült, belül nyers finomság lesz belőle. Ebben a receptben is a paprika színesíti a tányérunkat.recept melegétel főétel húsétel főtt tarja gomba paprika

Főtt-sült tarja pirított zöldséggel

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.