A sül csirke nagyon közel áll a magyar ember szívéhez, pláne a gyomrához. Egy jó fűszeres sült csirkével a mennybe lehet röpíteni az embert. De ezt a hatást még lehet fokozni. Nálunk nem annyira ismert módszer, hogy a fűszerek egy vastag mázban lepjék be a csirkét. Sokkal több összetevő, sokkal gazdagabb ízek. A benne lévő cukor karamellizálódik, és gyönyörű, sötét, vöröses-barna, sűrű, vastag mázat kapunk. Igazi íz robbanás.recept főétel húsétel melegétel csirke mázas fűszeres

Mázas csirkemell

 

Hozzávalók:
2 db csirkemell
3-4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál keményítő
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál Tabasco szósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál paradicsompüré
½ teáskanál őrölt római kömény
0,5 dl víz
5 evőkanál étolaj
kevés liszt
kevés zsiradék
bors

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a csirkemelleket, és a fél melleket hagyjuk egy darabban. A fokhagymát törjük össze.

Hideg vízben keverjük el csomómentesen a keményítőt. Adjuk hozzá az olajat. Kevergetés mellett besűrűsödésig forraljuk. Adjuk hozzá a cukrot, a tabasco- és szójaszószt, fokhagymát, a paradicsompürét, a római köményt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és minden oldalát megsütjük. Tepsibe vagy tűzálló tálba fektessük őket egymás mellé, és vastagon kenjük be a mázzal. Vigyázzunk, hogy feleslegesen ne follyon le, és maradjon még egy kenésre való.

Kevés vizet öntünk alá, és lefedve 180 fokon 20 percig páraljuk. Levesszük a fedést és további 10-15 sütjük. Ekkor kenjük rá a maradék mázat és süssük készre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: A legszexibb élő férfi 1990-2017   
Macskaőrség: Karácsony-veszély  
Napi videó:  
Fegyverszemle díszőrség-módra  
Napi fotó: 
Egyedi sisak

recept főétel húsétel melegétel csirke mázas fűszeres