Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paradicsomos-sonkás bab

Esti hógolyózás után hirtelen kellett valami jó meleg vacsora, ami átmelegít. Az egyik olaszos kedvencemet ütöttem össze. Gyors, finom, és jó meleg.

 

Paradicsomos-sonkás bab

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
Kb. 10 cm póréhagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz sűrített paradicsom (csak ha nem paradicsomos a bab)
1 doboz kukorica
3 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
oreganó
csili-paprika

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítom a felkarikázott fokhagymát. Rádobom a felcsíkozott sonkát, megszórom oregánóval, és megsütöm. Majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot és a kukoricát. Ha nem paradicsomos a bab, akkor a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverem és ráöntöm. összeforralom, ízlés szerint  sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csigalépcső a fellegekbe

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal

Vásárlás közben megláttam nagyon szép konyhakész, kockázott pulyka felsőcomb filét. Rögtön megjelent előttem egy kép, amint zöldségek között gőzölög egy cseréptálban. Ez született belőle:

Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal 

Hozzávalók:
75dkg pulyka felsőcomb-filé
2 közepes fej lilahagyma
3 nagy sárgarépa
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1 bögre fagyasztott zöldbab
1 mk. fokhagyma granulátum
½ mk. őrölt kömény

bors

A krumpligombóchoz:

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

Előkészületek:
A hagymát felkarikázom, a répát felkarikázom.
A húst felkockázom, megszórom a fokhagymával, őrölt köménnyel, borssal, sóval. Kicsit összeforgatom.
A gombóc hozzávalóit összegyúrom.
Beáztatom a cseréptálat.

A tál aljába szórom a répát. Ráterítem a húst. Megszórom annyi kukoricával, hogy ellepje. Erre rakom az apróra gyúrt krumpligombócokat. Rászórom a borsót, a zöldbabot, és végül a felkarikázott hagymát.

Lefedem a tálat, és hideg sütőbe rakom. 200 fokon egy óra alatt elkészül.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kétperces kupac

A hétvége az utolsó kerti takarítás jegyében, a tíz hatalmas mogyoróbokor hetekre ad munkát ősszel is. Nem volt túl sok időm a vasárnapi ebédre, és az ukáz csak annyi volt: van egy adag csirkemell a hűtőben, csinálj belőle valamit. Így született meg a

 

Kétperces kupac

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg husos szalonna
20 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
60 dkg krumpli

Előkészületek:
-  a csirkemellet felcsíkozni, besózni
-  a szalonnát felkockázni
-  a kolbászt felkarikázni
-  a hagymát megpucolni és nyolcba vágni
-  a krumplit megpucolom felkockázom

Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütöm, majd rádobom a krumplit, lefedem, mintha újkrumplit párolnék, de épp csak üvegesre, leveszem a fedőt. Ettől a pillanattól időnként nagyon óvatosan forgatom, hogy le ne kapjon. Innen jön a kétperces  trükk.

Két perc után rádobom a húst.
Két perc után rádobom a kolbászt.
Két perc után rádobom a hagymát.
Két perc múlva kész az étel.

 

A lényeg, hogy az ízek ne érjenek össze, minden összetevő tartsa meg a saját karakterét, csak minimálisan befolyásolják egymást.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   12 emeletes faház Alaszkában

Napi videó:   Fürdő baba és a tacskó

Napi fotó:  Ilyet már láttál? A használt injekcióstű hegye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.