Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kecsua-tál

Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet. Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.

Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.

Kecsua-tál

Tovább


Erdélyi káposzta

Egy fantasztikus erdélyi húsos egytálétel, nem hagyományos savanyú káposztából, hanem édes fejes káposztából készül. Hideg hónapokban egy tökéletes átmelengető fogás, de nyáron bográcsban elkészítve az igazi. Elkészíteni könnyű, az eredmény mégis fantasztikus.recept főétel melegétel egytálétel káposzta hús Erdély

Erdélyi káposzta

Tovább


Novemberi melengető

Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.

recept leves egytálétel melegétel kelbimbó karfiol édesburgonya tészta répa

Novemberi melengető

Tovább


Lecsós bab

Még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját.

Bár itt a nyár, a kerti sütések és a friss saláták ideje, időnként valaki felbukkan a családból, hogy de jó lenne egy kis hagymás babot enni. Ha már itt a nyár, a klasszikus ételt gazdagítsuk egy kis magyaros lecsós ízzel.Recept főétel melegétel egytálétel lecsó bab

Lecsós bab

Tovább


Zöldséges-csirkés újkrumpli

Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is. recept főétel melegétel húsétel egytálétel újkrumpli csirke gomba répa mustár pác

Zöldséges-csirkés újkrumpli

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.