Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A petrezselymes új krumpli nem petrezselymes krumpli

Aki ezt összekeveri, egyéb galádságokra is képes. Ilyen a tökéletes petrezselymes újkrumpli. Szerintem.

Néhány napja kirázott hideg, amikor valaki mesélte, hogy az újkrumplit megfőzi, elkeveri a petrezselyemmel, és kész. Vétek ezt tenni az újkrumplival. Pont azt tesszük tönkre, ami a legjobb benne. Az újkrumplinak magasabb a nedvességtartalma, ezért lehet a saját nedvességében megpárolni. Így már annyira finom, hogy nem is egy köret, hanem szinte egytálétel: csak önmagában eteti magát.

A tökéletes petrezselymes újkrumplinak több titka is van.

Tovább


Csömöri egytányéros

Nevét onnan kapta, hogy kevesen bírnak belőle még egy tányérral megenni. Ez a fogás már nem is leves, hanem egy igazi egytálétel. Sűrű, szinte megáll benne a kanál, pikáns, ízekben gazdag, és nagyon laktató. Elkészíteni egyszerű. Bográcsban elkészítve még jobb.

Csömöri egytányéros

Tovább


Székelykáposzta egy kicsit másképp

Volt kitől örökölnöm, hogy nem érem be egy étel alapváltozatával, egy kicsit bele kell nyúlni a receptbe. A székelykáposzta igazi klasszikus étel, de az édesanyámtól tanult recept alapján nálam így készül. Nem annyira savanyú, de sokkal gazdagabb. A gyerekek is szívesebben eszik.

Székelykáposzta

Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta,
kis zsír vagy olaj,
70 dkg sertéshús kockára vágva,
50 dkg füstölt hús szeletelve,
2 fej, hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
babérlevél,
őrölt kömény,
só, bors,
pirospaprika, (pirosarany),
10 dkg árpagyöngy,

Tálaláshoz:
tejföl,
Erős Pista

Elkészítés:
Csinálunk egy pörkölt alapot, amikor a hús kifehéredik, akkor belerakjuk a kimosott, kinyomott, kissé összevágott savanyú káposztát, a babérlevelet, a füstölt húst, az árpagyöngyöt, és kevés vizet, ami ellepi. Készre főzzük, ha elfőné a vizet, pótoljuk, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Ennyi.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Mi esett a fejére?

Napi videó:   Csaknem halálos zuhanás

Napi fotó:  Még hogy nem lehet az utcán biztonságosan parkolni

Macskaőrség:   Lézerszemű macskák

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vastag gulyás

A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a  a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.

Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:

3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legnézettebb képek I.

Napi videó:   Róka fogta harcsa

Napi fotó:  Szmog Shanghaiban

Macskaőrség:   Macskák és kutyák a hóban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás Cukkini

Gyorsan összedobható, könnyű, meleg vacsora.

Gombás Cukkini 

Hozzávalók:
1 közepes cukkini,
20 dkg gomba,
2-3 db lecsópaprika,
2 nagy fej hagyma,
1 db hámozott paradicsom
10 dkg bacon kockára vágva
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma
kevés ” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:
A bacont zsírjára sütöm. Rádobom a hagymát, az összenyomott fokhagymát, és üvegesre párolom. Ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    Extrém módon élni

Napi videó:   Nézd meg a Hold másik oldalát

Napi fotó:  Erőgyakorlat

Macskaőrség:  Macskák, akik bírják a vizet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.