Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spárgás csirke

Gyors, könnyű, egyszerű fogás. A hús omlós, a zöldség ropogós: igazi nyári csemege friss zöldségekből.

Tovább


Epres görög-gyümölcsleves

Használjuk ki az utolsó epres napokat.

A görög gyümölcsleves (bár a gasztrosznobok utálják, mert se nem autentikus recept, se nem Görögországból jött, egy Görög nevű szakács készítette) az egyik nyári kedvencem. Szó szerint percek alatt, hidegen, főzés nélkül össze lehet dobni. Az ember beesik a forróságból a lakásba, és ha volt annyi esze, hogy minden hozzávalót a hűtőben tartott, öt perc múlva már kanalazhatja is. Az "eredeti" receptek számát meg sem lehet becsülni. A lényeg a hideg leves, és az idénygyümölcs. Én leggyakrabban e recept szerint készítem el, most eper került bele.

Epres görög-gyümölcsleves

Tovább


Epres túrógombóc

A túrógombóc önmagában az egyik legfinomabb tésztaételünk. De még lehet fokozni.

Tovább


Áfonyás burgonyafánk

Nagy rajongója vagyok a burgonyafánknak, sok étel mellé ideális köret. Csak sajnos manapság egyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy elkészítsék. Pedig a remek állaga, finom íze miatt mindenképpen megéri. Most egy olyan változatot mutatok be, amelyben édes áfonyalekvár a töltelék. Tökéletes kísérő sült vadhúsokhoz, vagy akár egy rántott camembert mellé. Gyakorlatilag minden olyan fogáshoz illik, amely mellé áfonyalekvárt szervírozunk. De ez a kombináció izgalmasabb, látványosabb tálalásra ad lehetőséget.

Áfonyás burgonyafánk

Tovább


Sonkás krumplipüré

Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.

Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel. 

Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Álom-ranch

Macskaőrség:   Építs macskafát

Napi videó:   Locsolóval játszik a jávorszarvas

Napi fotó:  Teve-verseny

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.