Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bakonybéli pulykamell

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik meghatározó alapreceptje. A Magas-Bakony szívében, Bakonybélen egy olyan változatát sikerült megkóstolnom, amely recept szerint kevéssé különbözött, de ízben sokkal gazdagabb lett.

Bakonybéli pulykamell

Tovább


Mexikói színes köret

Az a recept tulajdonképpen egy gazdag köret, de önálló fogásként, egytálételnek is kitűnő. Színes, látványos, és mindemellett nagyon finom. Ráadásul gyorsan elkészül.

Mexikói színes köret:

Tovább


Legegyszerűbb tejkaramella-krém

Ezt a hihetetlenül egyszerű receptet egy barátomtól kaptam, aki élt már néhány helyen a világban, és nem tudom hol ragadt rá: talán Kolumbiában, vagy Albániában? Nem hiszem hogy létezhet ennél egyszerűbb recept. Csak egyetlen hozzávalója van, és csak egyetlen dolgot kell vele csinálni.

Tejkaramella-krém

Tovább


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Tovább


Gasztro-ajándék: ínyenc Camembert

Ha valamilyen személyesebb ajándékban gondolkodunk, és nem áll távol tőlünk egy kis kézműves munka, érdemes gasztro-ajándékokkal is kisérletezni. Nem igényel feltétlenül nagy hozzáértést, a mennyiséget és az árát széles skálán be lehet lőni.  Egy csinos üveg, esetleg valami egyéni díszítés, az ízléses tálalás igazán személyessé teheti.

ínyenc Camembert

Hozzávalók:
camembert sajt,
vöröshagyma,
paprikakrém,
olivaolaj,

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. Erős Pistát, még inkább hasonló házi krémet). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, de akár egyben is fel lehet használni. Az üvegbe lerakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült, felöntöm oliva olajjal. Az olajat lecsöpögtetve kitűnő előétel,  svédasztalon is jól mutat. De a legjobb este az üveggel és egy villával leülni a tévé elé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Akkor és most: 10 évvel a szökőár után

Macskaőrség: Amikor a tigris is megfutamodik

Napi videó: Sielés a hasadékban

Toochee-fotó: Közös fotó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.