Nagy rajongója vagyok a burgonyafánknak, sok étel mellé ideális köret. Csak sajnos manapság egyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy elkészítsék. Pedig a remek állaga, finom íze miatt mindenképpen megéri. Most egy olyan változatot mutatok be, amelyben édes áfonyalekvár a töltelék. Tökéletes kísérő sült vadhúsokhoz, vagy akár egy rántott camembert mellé. Gyakorlatilag minden olyan fogáshoz illik, amely mellé áfonyalekvárt szervírozunk. De ez a kombináció izgalmasabb, látványosabb tálalásra ad lehetőséget.

 

Áfonyás burgonyafánk

 

Hozzávalók:

80 dkg krumpli

liszt

1 tojás

1d l tej

1 teáskanál cukor

2 dkg élesztő

olaj

áfonya lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben  A krumplit megfőzzük héjában, héját lehúzzuk, áttörjük, és megvárjuk amíg kihűl.

A tört krumpliból egy laza halmot csinálunk. Most jön a trükk: a lisztből ugyanakkor a halmot öntünk mellé. Ezek után az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Elsőre soknak fog tűnni a liszt, de a végére gond nélkül felveszi a tészta. Ha ragad, kis lisztet még adhatunk hozzá. Takarjuk le és kelesszük duplájára.

Lisztezett felületen félujjnyi vastagságra nyújtjuk. 9-10 centiméteres négyzeteket vágunk belőle, közepére, nem teljes hosszában lekvárt kanalazunk. Feltekerjük, és a két végét összecsippentjük.

 Bőséges, forró olajban kisütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Arany-völgy

Macskaőrség:  Játsszunk a babával!

Napi videó:   Ezt csak San Franciscoban lehet megcsinálni

Napi fotó:  Lustaság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...